Specijalna ponuda!!

PD IBM/PANASONIC IDE Drive
Optički "PIŠI-BRIŠI" uređaj je integracija dva disk drajva u jednom. Istovremeno, radi kao CD-ROM čitač i kao CD-ROM pisač...
Cena
125
Gigaset 3010 micro
- DECT/Gap Digitalni standard
- Babyphone...
Cena
349
SuSE Linux 6.4
Na jednom mestu imate sve sto Vam je potrebno za kucne, poslovne, obrazovne i bilo koje druge primene...
Cena
852000. Copyright © V2 Internet Design Studio & Infoteh | Optimizovano za rezoluciju 800x600 px | Kontakt webmaster

PD IBM/PANASONIC IDE Drive

-Šta je to PD IBM/Panasonic IDE uređaj:
Optički "PIŠI-BRIŠI" uređaj je integracija dva disk drajva u jednom. Istovremeno, radi kao CD-ROM čitač i kao CD-ROM pisač. Laserska glava koja "čita" i "piše" omogućava uređaju i da "čita" i da "piše" na standardnim CD medijima i PD kertridžima. Na kertridžu se podaci mogu unositi i brisati i do 500,000 puta!
-Princip rada:
Prilikom zapisivanja podataka na medij (kertridž ili CD), uređaj koristi laserski zrak velikog inteziteta, koji zagreva malu površinu na delu medija odeređenog za zapis, i time mu menja faktor refleksije od svetlog ka tamnijeg. Podaci se brišu, istim principom samo obrnutim redosledom.
Prilikom čitanja podataka, površina se skenira laserskim zrakom, malog inteziteta, čiji se rezultati prevode u računarske podatke.
-Prednost PD uređaja u odnosu na standardne CD-ROM pisače:
Prednosti ovog uređaja u odnosu na sve standardne CD-ROM pisače je u veličini bloka određenog za zapis podataka. Kod CD-ROM pisača taj blok iznosi 78KB, dok je kod PD uređaja samo 512 b. Statistički, to znači da je PD uređaj 150 puta brži od CD-ROM pisača iste kategorije.
-Karakteristike Panasonic PD IDE drajva
- rok trajanja 30 godina
- Sustained write 600 KBps (4x)
- Sustained read 978 KBps (8x)

Infoteh ocena: *****

Download Driver-a